Solidum - Žužić društvo je s ograničenom odgovornošću u privatnom vlasništvu osnivača i direktora, gospodina Željka Žužića.

Prvi pogon osnovan je 1. rujna 1990., pod imenom "Solidum" (lat. čvrst, snažan, postojan). Danas Solidum - Žužić zapošljava cca 400 radnika. Osnovna djelatnost tvrtke je prerada drva, proizvodnja parketa i furnira. Proizvodnja se odvija na dvije lokacije, u dva izdvojena proizvodna pogona. Prvi je onaj u Velikoj Gorici gdje se proizvodi furnir, masivni klasični parket, lam - parket, listoncino -, te listoni - parket. Drugi proizvodni pogon nalazi se u Petrinji (Finel). Tamo se odvija proizvodnja rezanog furnira te gotovog dvoslojnog i industrijskog parketa. Oba pogona sastoje se od pilane, parketare, elementare i furnirnice.

U proizvodnom asortimanu zastupljene su brojne vrste drveta: hrast, javor, jasen, bukva, trešnja, kruška, orah, a isto tako i egzotična drva poput afričkog iroko-a, doussie-a i indonezijske teak-ovine te wenge-a.

Solidum - Žužić svoje proizvode plasira najvećim dijelom na inozemna tržišta, i to: Italije, Španjolske, Engleske, Portugala, Švicarske, Austrije, zemalja Beneluksa (cca 99% proizvodnog programa podliježe izvozu). Solidum - Žužić vezana je višegodišnjim poslovnim ugovorima s najuspješnijm tvrtkama u inozemstvu. Prema podacima Hrvatske gospodarske komore već niz godina nalazi se na prvom mjestu po izvozu u branši drvne industrije u Hrvatskoj.

Osim parketa i furnira, nudimo i čitav asortiman proizvoda potrebnih pri postavi i održavanju svih vrsta parketa talijanske tvrtke Adesiv, čiji smo ekskluzivni zastupnici za Hrvatsku. U našem prodajnom asortimanu naći ćete i visokokvalitetne keramičke pločice španjolske firme "Saloni", veliki izbor vrata i stepenišnih gazišta poznatih španjolskih proizvođača. Sve proizvode možete pronaći na našim prodajnim mjestima u Velikoj Gorici te u Trgovačkom centru "Solidum" u Zagrebu, koji također posluje u sklopu Grupe.

Trgovački centar "Solidum" nalazi se u Škorpikovoj ulici 11 u Zagrebu i najveći je prodajni prostor takvog tipa u Hrvatskoj. Na površini većoj od 40.000 m2 preko 80 vodećih proizvođača, distributera i zastupnika u svojim salonima nude sve što je potrebno za opremanje stambenih i poslovnih prostora. Solidum - Žužić također posjeduje i nekoliko drugih nekretnina uključujući i restaurant "Real Life", te vozni park za vlastite potrebe.

Uz jasnu strategiju razvitka, sposobno vodstvo, motivirane i stručne zaposlenike Solidum - Žužić planira daljnji razvitak i ispunjenje zadane misije: Potvrda vrijednosti zdravog poduzetništva u hrvatskim okvirima, okrupnjavanje hrvatske prerade drva i repozicioniranje drvne industrije u ukupnom hrvatskom gospodarskom okruženju uz potvrdu kvalitete na inozemnom tržištu.

Antikni parketi
Linija antiknih parketa je namijenjena onima koji žude za podnom oblogom na temelju sugestivno proživljenog efekta, koji omogućuje ponovno stvaranje tople atmosfere prošlosti bez odricanja praktičnosti i tehničkih osobina prefinito parketa izrađenog sa efektom antikne grafije...
Vizijom do izvrsnosti
Uspješnost Solidum - Žužića prepoznala je i komisija zadužena za selekciju kandidata za Svjetsku nagradu u izvrsnosti proizvoda i usluga (International Award for Excellence in Products and Services)...